TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Hogyan készítsük elő a területet a kerítés beépítésére?

2023.05.12

Cégünk igyekszik minél egyszerűbbé tenni a kerítés kiválasztásának és vásárlásának folyamatát is. Viszont nem tudjuk önnek megspórolni az előkészületeket. Sokszor írtunk már arról, hogyan választhatja ki a megfelelő kerítéstípust, és arról is hogyan találhat megbízható telepítőt. Viszont vannak feladatok ezeken kívül is, amit mindenképpen el kell végezni mielőtt belefog a telepítésbe.  Vegyük sorra ezeket is, mert sok időt és fáradtságot spórolhat, ha végigfut rajtuk.

 

Ellenőrizze a helyi előírásokat: Mielőtt bármilyen építkezést elkezdene, ismerkedjen meg a helyi előírásokkal, és szerezzen be minden szükséges engedélyt vagy jóváhagyást, ami a kerítés építéséhez szükséges. Lépjen kapcsolatba a helyi önkormányzattal, hogy megtudja, mik a helyi szabályok.

Nagyon fontos az is, hogy a telek határaiban biztos legyen. Akár kérjen fel földmérőt is az ingatlan határainak kijelölésére. Még akkor is érheti meglepetést, ha a korábbi kerítés helyére tervez.

A témáról korábban már írtunk. Olvassa el ezt a cikkünket is: KIÉ A KERÍTÉS? JOGI KÉRDÉSEK A KERÍTÉS ÉPÍTÉSSEL ÉS FENNTARTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

Egyeztessen a szomszédokkal: Bár a kerítésnek minden esetben a saját telkünkön kell állnia, a telepítés előtt akkor is figyelmes lépés értesíteni a szomszédot, ha semmilyen segítséget nem várunk, vagy várhatóan nem fogunk neki gondot okozni. A kerítés telepítése még a legegyszerűbb esetekben is járhat némi zajjal, porral, illetve mozgással, a telepítők átmozoghatnak a telekhatáron. Legyünk jó szomszédok és szóljunk előre. Ráadásul gondoljunk bele, milyen kellemetlen lehet neki, ha egyik nap reggelén azzal szembesül, hogy bontják a megszokott kerítést és idegenek lépkednek át a kertjébe.

Ha olyan kerítést keres, ami biztosítja a jószomszédi viszonyt, olvassa el alábbi cikkünket: JÓSZOMSZÉD KERÍTÉSAJÁNLÓ

 

A meglévő kerítés szétszerelése: A régi kerítés eltávolításakor előfordulhat, hogy az alapot nem kell eltávolítani, mert az olyan jó állapotú, hogy használhatjuk az új kerítésnél is. Ha viszont nem vagyunk annyira szerencsések, hogy az oszlopokat is hasznosíthassuk, azokat  le kell vágni. Ezután a meglévő alappal dübelezéssel tudunk talpas oszlopot felállítani.

Mit kezdhet az elbontott kerítéssel? Válaszunkat itt találja: HULLADÉKKEZELÉS: MIT KEZDJÜNK A LEBONTOTT KERÍTÉSSEL

 

Keresse meg a föld alatti vezetékeket: Mielőtt lyukat ásna a kerítésoszlopok számára, forduljon a helyi közműszolgáltatókhoz, hogy jelöljék meg a föld alatti közművek, például vízvezetékek, gázvezetékek vagy elektromos kábelek helyét. Ez a lépés kulcsfontosságú annak érdekében, hogy elkerülje a baleseteket.

 

Növényzet eltávolítása, metszése: Távolítsa el a növényzetet, bokrokat, sziklákat vagy törmeléket a kerítés vonala mentén. Vágja le azokat a faágakat, amelyek zavarhatják a kerítés felszerelését vagy veszélyt jelenthetnek. Amikor pedig ezt a műveletet végzi, gondoljon a gyökerekre is, mivel a kerítés valószínűleg betonozni kell. Ha a gyökereket a földben hagyjuk, nagyon megnehezítjük a munkát akkor, mikor a gödröket ássák az oszlopok illetve az alap betonozásához.

 

A kerítés anyagának kiválasztására, illetve  a telepítők megválasztására most nem térünk ki, de oldalunkon számos hasznos cikket talál. Böngésszen bátran. Ha pedig segítségre van szüksége, keresse fel szakértő kollégáinkat.

Ügyfélszolgálat