TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Hogyan árnyékoljunk a nagy hőségben- Öt egyszerű ötlet

2022.07.01

Mindannyian szeretünk a szabadban tölteni az időt, amikor szép az idő, mert különösen pihentető és csökkenthetjük a stresszt. Azonban a kánikulában nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne kapjunk napszúrást, vagy ne égessük bőrünket a tűző napon. Nagy segítség lehet ebben az időben, ha kialakítjuk kertünk árnyékos területeit, ahol szabadon tölthetjük az időt.

Most bemutatunk öt megoldást, amit ön is megvalósíthat.

 

1, Pergola

Az összes kültéri árnyékoló ötlet közül a pergolák a legklasszikusabbak. Éppen elegendő fedést biztosítanak ahhoz, hogy bőrünkt ne kelljen a közvetlen napsütésnek kitennünk.

Nagyon sokféle pergola létezik, vásárolhatunk kész termékeket, de mi magunk is éípíthetünk például gabionból.

 

 

 

 

2, Árnyékoló háló

A legegyszerűbben a belátásgátló hálót tudjuk telepíteni. Ha van például egy átlátható rácsos kerítésünk, amely sok árnyékot nem ad, csak feszítsünk ki rá egy nekünk tetsző árnyékoló hálót. A nap állásától függően a kerítés mellett árnyékban üldögélhetünk, olvasgathatunk. A legtöbb belátásgátló háló egyszerűen, gyorskötözővel rögzíthető.

De választhatunk kifejezetten napvédő hálót is, melyet vízszintesen kifeszítve nagyobb felületen is tudunk árnyékot biztosítani.

Árnyékoló háló helyett választhatunk műsövényt is, amely funkciójában gyakorlatilag ugyanaz, de külalakjában a sövények megjelenését idézi meg.

 

 

 

 

3, Növények

Ha már műsövény: kétségtelen, hogy nincs jobb árnyékolás az élő növényeknél, mert nem csak árnyékot adnak, de párologtatnak, szűrik a port és a szmogot, ezzel is hozzájárulva a kellemes környezethez. Egyetlen hátránya, hogy ki kell várni, míg megnő, de ültessen még ma, hogy pár év múlva élvezhesse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4, Apácarácsok

Az apácarácsok nagyszerűen kihasználhatók, mert nem csak kerítésként funkcionálnak, de akaszthatunk rájuk kaspókat, illetve fel is futtathatjuk a növényeket. Nem egy teljesen zárt, falszerű árnyékolást kapunk. Kiegészítőkkel az apácarács árnyékolási képessége saját igényeinkre szabható, szűrt árnyék hozható létre.

 

 

 

 

 

5, Fa árnyékoló tábla

A táblás fa kerítés akkor különösen hasznos, ha nagyon közel vannak szomszédai, vagy akkor, ha például az utcai forgalom rálát az udvarra, és szeretné a kertet az idegenek elől eltakarni.

Viszonylag ritkán választanak az emberek kifejezetten nyári árnyékolás miatt zárt fa táblás kerítést, de érdemes ezt a szempontot is megvizsgálni, mielőtt kerítést választunk. Egy jól elhelyezett fatábla, hosszú órákra is árnyékot adhat, és ha nem is telepszik le minden nap a tövében, gondoljon arra, hogy a növényeit és a gyepet is árnyékolja, így azok nehezebben száradnak ki.

Árnyékolással kapcsolatos kérdéseivel keresse szakértő kollégánkat Belovai Beátát.

belovai.beata@keritesrendszerek.hu

+36/20-317-6522