TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Hogy is van ez?- Lábazati elemek és a kompatibilis rendszereik

2021.03.05

A beton lábazati elemek telepítése egyszerű feladatnak tűnhet, és valójában az is. Azonban nagyon könnyű megfeledkezni a különböző rögzítési eszközök méreteiről, amik a kerítésrendszerbe beépülve egy-két centiméter eltérést okozhatnak, aminek eredményeként a beépítendő beton lábazati elem már nem fog pontosan illeszkedni. Hogy vásárlóinkat megóvjuk a telepítéskor előbukkanó kellemetlenségektől, sorra vesszük melyik betonláb, melyik rögzítési móddal kompatibilis.

A Kerítésrendszerek Kft webshopjában alapvetően két rendszerrel találkozhat.

1, 40x250x2500 mm-es lábazati elem:

A 40mm vastag, 250 mm magas lábazati elem hossza 2500mm. Ehhez külön vásárolandó fém lábazat tartó elem (C000151 Lábazati Lefogó, Horganyzott, 200x40mm,), melyet az oszlopra csavarozunk. A kompatibilis rögzítőt szintén ezen a linken találja.

Ennek a lábazattartónak a lemezvastagsága 3mm, befogás 30 mm hosszan, 40mm vastagon, tehát lábazat tűrése és a lemez tűrésbe eső vastagsága miatt számottevő eltartással nem kell számolnunk. Ennek eredményeként két oszlop közötti távolságot egészen pontosan kell kimérnünk, tehát kicsi, néhány milliméteres a hibahatár. A rendszer pontos építést igényel és a lábazatvastagság és a lábazat tartó között csak 1-2mm rés van mely nem igényel utólagos kitöltést.

Ehhez a rendszerhez használhatunk kerek, bekaclip, 40x60-as oszlopot.

Rögzítők közül pedig választhatunk fém bilincset, műanyag bilincsetés bekafix rögzítős rendszereket 

 

2) 60x200x2390mm-es lábazati elem

A másik rendszer 60mm vastag 200mm vagy 300 mm magas lábazati elemből áll, melynek hossza 2350mm. Ehhez kínálunk köztes, vég és sarok elemet. Ezen lábazati rendszer több lehetőséget ad az építő betonozási pontatlanságainak korrigálására, viszont cserébe a köztes, vég és sarok elem és a beton lábazat közt 5-20mm-es hézag is maradhat. (2., 3. kép) Viszont lépcsős kialakításnál nem minden hézag eltüntetendő. (1. kép)

A rugalmasságért cserébe ezen hézaggal foglalkozni kell. Ahhoz, hogy bogarak, növényzet, fagyott víz ne kerüljön bele a hézagot javasolt kitölteni. (4. kép) A kitöltésre használható kereskedelmi forgalomban kapható anyagok: előre kevert, szitált száraz beton bekeverve, kültéri csempe ragasztó, univerzális beton ragasztó.

A rendszer használható minden táblás kerítésünkhöz, mely univerzális kengyellel, bekafor kengyellel, univerzális lefogóval, kampós csavarral, DL lefogóval rögzítettek.

 

Ezeken a lehetőségeken mellet azonban ne feledkezzünk meg a gabion lábazatokról sem, melyekke egyedi, különleges elkézelések is megvalósíthatók. De erről majd egy másik cikkben írunk bővebben.

 1. kép

 2. kép

 3. kép

 4. kép