TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Gyermekbiztos kerítés: a legjobb tippek és trükkök

2021.08.13

Ha gyermekbiztossá szeretné tenni kertjét, akkor a kerítés helyes megválasztására és a kert egyéb tulajdonságaira is figyelnie kell. Van -e tó vagy emelt terasz? Ha igen, akkor mindezt figyelembe kell venni a tervezés során. Mert a gyerekek tele vannak kíváncsisággal és felfedezési vággyal. Minden nap új dolgokat próbálnak ki, és általában még nem tudják, hogyan kell megfelelően felmérni a veszélyeket. Ezért még fontosabb a kert minden részletének átgondolása, hogy szülőként nyugodtan engedhesse szabadon játszani a gyerekeket az udvaron.

Kerítés gyermekbiztos: ellenőrzőlistánk

  • Válasszon kerítést, amelynek magassága legalább 1 m! Ideális az Krypton 2D kerítés tábláink, melyek 1,40 m magasságban ajánlottak.
  • Mindig fontos, hogy a kerítésnek ne legyen éles éle vagy kiálló vége. Így elkerülheti a sérülés kockázatát.
  • Fontos, hogy olyan kerítést válasszon, amely nem alkalmas mászásra, például kerítést. Ezenkívül a kerítés nem tartalmazhat olyan keresztléceket, amelyek gyermekeiket mászásra ösztönözhetik.
  • A dupla dróthálós kerítés rácsosztása szűk (50x200 mm), amin már egyetlen gyermek sem tudja átdugni a fejét.
  • Ne feledje, hogy a vadászkerítések, illetve azok a kerítések melyeknek függőleges lécei, huzaljai nincsenek lezárva, nagyon balesetveszélyesek, ugyanis oda felakadhat a gyerek akár a ruhájánál fogva, akár valamelyik testrésze által.

Mi ezek miatt óvoda- vagy iskolaudvarokra a Krypton 2D kerítéseket szoktuk ajánlani, melyek ezekre a pontokra mind megoldást nyújtanak. Büszkén mondhatjuk, hogy nagyon sok gyermekekkel foglalkozó intézmény udvarát kerítik már körbe ezek a tábláink és mindezidáig nagyon jól beváltak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ: 2D táblák telepítése egy budapesti óvoda udvarán

Tegye a kertet gyermekbiztonságossá

Sajnos veszély nem csak a kerítésen kívül várhat a gyerekekre. Van még pár, olyan ártatlannak tűnő tényező, amire érdemes odafigyelni. Például van-e tó vagy medence a kertben? Ezeket minden esetben érdemes körbekeríteni, hogy gyermekbiztos legyen. Még akkor is, ha a gyerekek elég idősnek tűnnek ahhoz, hogy lássák a veszélyt, óvintézkedéseket kell tennie a biztonság érdekében. 

Ezenkívül a nagy és magas fák meghívást jelentenek a mászásra az izgő-mozgó és kalandszomjas gyermekek számára. A fák mászása felügyelet mellett nagyszerű dolog lehet, de a kert tervezésekor és kerítésénél figyelembe kell vennie azokat a pillanatokat, amikor nem mindig van ott a szülő, aki vigyázni tud a gyerekre. Ezért javasoljuk a fák elkerítését is. Kicsit túlzónak tűnhet, de jobb félni, mint megijedni. A körbekerítést pár táblával nagyon is ízlésesen megoldhatjuk, amíg a gyermek még kicsi.

A harmadik tényező amire érdemes figyelni, az a teraszok, amikről sajnos nagyon egyszerű leesni, ezért gyermekbiztonsági korlátot mindenképpen biztosítson erre a területre.

Ha teljesen biztos szeretne lenni benne, hogy kertje gyerekbiztos, bízza a magát a szakemberekre. A Kerítésrendszerek munkatársai minden felmerülő igényre igyekszenek minőségi megoldást találni. Keresse fel bátran Dudás Attila kollégánkat.

Tel.: +36/20-576-3704

E-mail: dudas.attila@keritesrendszerek.hu