TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Gabion beltéren-3 tipp

2022.02.04

Biztosan sokan vannak vele úgy, mint mi, hogy már alig várjuk a tél végét, hogy végre a kedvenc helyünkön, a kertben tölthessük az időt. Sajnos azonban még erre egy picit várni kell. Addig is ajánlunk pár különleges megoldást beltérre.

A gabion sokoldalúságat természetese beltéren is kihasználhatjuk. Ráadásul nem csak dekorációként értékes, hanem hasznos funkciókat is adhatunk neki.

Hűtő-fűtő gabionfal

A hűtő-fűtő gabionfal a gabion jó hőtartó képességét használja ki. A kőfalat építsük egy naptérbe, ahol nagy felületen éri az üvegen át érkező napsugár. A kövek ezáltal felmelegednek, és tömegüknék fogva, folyamatosan és egyenletesen adja át a hőt a szobában. Töltőanyagként, használjunk jó hőtartó képességgel rendelkező köveket például bazaltot.

Korábban írtunk is erről. Olvassa el kapcsolódó cikkünket itt: ENERGIAGYŰJTŐ FALAK GABIONBÓL- TÉLEN FŰT, NYÁRON HŰT

 

 

 

 

 

Gabion kandalló

Kandalókat gyakran díszítjük, burkoljuk kövekkel, és mivel a gabionnak ez az alapja, adja magát, hogy gabionból legyen a kandalló. Természetesen a tűzrakóhely alapjait készen kell megvásárolni és a gabion csak a külső burkolatot fogja jelenteni, mivel, ha tisztán abból építenénk, nem tudná a rések miatt füstöt visszatartani, illetve a kéménybe irányítani.

A megfelelő formát és töltőanyagot kiválasztva lehet rusztikus, modern, mediterrán stb.

Erről is készült korábban egy válogatásunk, amit itt tud megnézni: GABION BELTÉREN: STÍLUSOS KANDALLÓK GABIONBÓL

 

 

 

 

Bútorok

Kicsit talán extrémnek tűnik, hogy a gabiont bútorként vigyük be a házba, de reméljük, hogy a következő pár példával meg tudjuk győzni, hogy ez nem egy elvetemült ötlet.

Gabion pult: Pultokkal legtöbb esetben bárokban, vagy valamilyen fogadótérben találkozunk. Ezek az otthonosságra törekvő, de mégis formális helyeknem nagyon jól tud állni egy gabionból készült pult. A kövek nem feltétlenül csak a kertbe valók, mint a fa tud egy természetes, és melegséget sugárzó felületté is válni. Pultként azért jó választás, mert strapabíró, nehéz benne kárt tenni, de legfőképp figyelemfelkeltő.

 

Polcok: Mivel a gabion elterjedt felhasználási módja a falburkolat, ezért bátran kezelhetjük is falfelületként. Már jó pár éve nagy divat a falba süllyesztett polcok. Ha a falat most szeretnénk felhúzni, vagy gabionnal burkolni, alakítsunk ki rekeszeket, amit aztán könyvespolcként használhatunk.  A gabion nagyon erős, és sok súlyt elbír, ezért nem kell félnünk, hogy leszakad a rápakolt könyvek súlyától.

 

Természetesen mivel gabionból szinte bármilyen forma kialakítható, ez csak pár példa volt. A felhasználásának csak a képzelet szabhat határt.

Ha Ön nem csak beltéren de bárhol kialakított gabion, szívesen vesszük egy-két fotót róla, amit megosztunk felületeinken is, a többi ügyfelünk tájékoztatására.

Töltse fel képeit az ügyfélfiókjában a "Képfeltöltés" alatt.

Ha pedig tervezésben szüksége lenne segítségre, keresse fel szakértő kollégánkat Jávor Richárdot:

javor.richard@keritesrendszerek.hu, +36/20-359-17-84