TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Fém kerítések felújítása

2023.04.15

A fém kerítés legtöbb formája megbízható és esztétikus megjelenést biztosít az udvarának. Ha megfelelően karbantartjuk, hosszú évekig fog jól funkcionálni, és sokáig megőrzi szépségét. Ha viszont elhanyagoljuk elcsúfítja a telkünket és még az is lehet, hogy nem látja el feladatát és veszélyessé is válik. De ha már van egy elhanyagolt kerítése, akkor is sokat segíthet az állapotán. Hogyan újíthatja fel fém kerítését? Segítünk.

 

Alap előkészítése

A fémkerítés felújítását száraz napokon kell elvégezni, amikor a levegő hőmérséklete legalább 10 ºC. Először is el kell távolítanunk a leeső festéket. Erre a célra használjon spatulát vagy speciális vegyi készítményeket, amellyel a régi bevonatok eltávolíthatók. Az ilyen terméket leggyakrabban a kijelölt felületre kell felvinni, és az utasításokban feltüntetett idő megvárása után könnyedén eltávolítható a festékkel együtt. Ha a fémelemeken korrózió látható, óvatosan el kell távolítani az érintett részt. Ehhez a tevékenységhez hasznos lesz egy drótkefe, csiszolópapír vagy elektromos csiszoló.

A kerítés festése

Miután gondosan megtisztította a fém kerítést a régi festéktől és rozsdától, folytathatjuk a festést. A kerítés felületének tisztának, száraznak és pormentesnek kell lennie. Zsírtalanítsuk is benzinnel vagy oldószerrel. A következő lépésünk egy védőréteg felvitele lesz. A kerítés megújítására kiválasztott szereket közepesen kemény ecsettel lehet felvinni. Nagyobb felületre jobb megoldás lehet a henger vagy szórópisztoly, amivel gyorsabban tudjuk egyenletesen felvinni az alapozót vagy festéket.

 

3 az 1-ben szerek fém kerítések felújításához

A 3 az 1-ben szerek, más néven primerek, közvetlenül felvihetők a rozsdára. Három funkciót látnak el: alapozó, színező réteg és fedőréteg, jelentősen lerövidítve a kerítés felújítási idejét. Sajnos vannak hátrányai is - valamivel kevésbé hatékonyak és korlátozott árnyalatválaszték. Ha tehát fontos a hatékony fémvédelem, vagy szokatlanabb árnyalatot keresünk, válasszuk a bevonatok külön felhordását.

Alapozó és fedőbevonat fém kerítésekhez

Szeretnénk, ha kerítésünk maximálisan védve lenne a korróziótól és a sérülésektől?  Először is használjunk fém felületre ajánlott alapozót, amely megvédi az elemeket a rozsdától. Ezután vigyen fel fém fedőréteget, amely színes, dekoratív bevonatot hoz létre, és növeli a kerítés mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállását.

A fém kerítés megújítása olyan munka, amit általában ameddig csak lehet halogatunk. Eközben a kerítés jelentős elhanyagolása visszafordíthatatlan károsodásához és egyes elemek újakra cseréjéhez vezethet. Tehát ahelyett, hogy új kerítés vagy kerítés elemek megvásárlására költenénk, inkább nyúljunk drótkeféhez, ecsethez és a kiválasztott festékhez. Ha rászánja idejét és fáradságát, könnyedén visszahozhatja a kerítést egykori fényét, így több évvel meghosszabbítja a kerítés élettartamát.

Kérdése van? Keresse bátran szakértő kollégáinkat:

Ügyfélszolgálat