TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Erkélytakarás- képajánló

2022.11.11

Már közeleg a tél, és talán már nincs is kedve sehová elutazni, de ne mondjuk le még az utolsó napsugarakról. Foglalkozzunk most kicsit az erkélyekkel, ahol akár egy-két perce kis kiülhet például meginni a reggeli kávét. Az erkélyek kényelméhez hozzájárulhatunk azzal, ha korlátunkat fedjük. Egyrészt belátásgátlás miatt, másrészt a hideg szelek felfogása miatt, részben pedig az esztétikum miatt is.

Mi ezeket a megoldásokat ajánljuk.

 
1. Bambusz vagy más nád tekercs
 
Manapság nagyon népszerű a nád tekercs. Ha egy magyarországi városban sétálgatva felnéz az erkélyekre, szinte biztosan találkozik olyannal, amelyet náddal takartak.
E termék azért is népszerű, mert természetes hatású, könnyű és viszonylag olcsó.
Sajnos azonban sem a napsütést, sem a nedvességet nem viseli jól. Kezelni pedig szinte lehetetlen és nem is éri meg, ezért sokan egyszerűen csak gyakran cserélik. Ezzel azonban feleslegesen termelünk szemetet és összeségében így már nem is éri meg.
Szerencsére vannak jobb megoldás is az erkélytakarásra, de ragaszkodunk ehhez a hangulathoz, akkor is választhatunk fűzfafonatot, vagy egyéb szívósabb típust.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2) Szövethálók
 
Ebben a cikkünkben összes ajánlatunk nagyon egyszerű megoldás erkélytakarásra. De semmi sem olyan egyértelmű választás, mint a kifejezetten erkélyekre tervezett és gyártott belátásgátló hálók. 
Ezek a modern, esztétikus mintával nyomott hálók UV stabilak, így csak jó pár év múlva számíthatunk a kifakulásukra. Valamint poliészter bevonattal rendelkeznek, hogy ellenálljanak az esőnek, hónak, párának. 
Szerelésük kifejezetten egyszerű a hálóba beépített gyűrűkkel, amikkel akaszthatjuk, vagy kötözhetjük.
Szabni a legtöbb esetben nem kell, mivel a leggyakoribb erkélykorlát magasságban gyártott. Magassága általában egy méter.
Nálunk két típus kapható. A Stylia erkélytakaró rózsa és bambuszmintával nyomott, de ha ön egy egyszerűbb hálót szeretne, kapható nálunk Everly Platinum háló is, mely egységesen szürke színű.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3) Műsövények, műnövény panelek
 
A zsúfolt belvárosi lakásban élve megváltás lehet akár egy apró erkély is, ahol kiülhetünk, virágokat rakhatunk ki. Azoknak, akiknek nincs kertje egy igazi kis kincs lehet ez az apró tér is, ahová valamit becsempézhet a természetből.
Sajnos azonban a növények sokszor nem hálásak ezért az erőfeszítésért, mivel sokszor nekik is jobb szabadföldben. Pláne, ha az az álmunk, hogy cserjékkel szeretnénk a takarást megoldani.
Ezekre a helyzetekre tökéletes választás a műsövény tekercs, vagy műnövény panelek.
Télen is mindig viruló, élénk színfoltja az erkélynek. Nem igényel öntözést, nyírást, gondozást. 
Egyszerűen szerelhető. A műsövény tekercsekben kapható, könnyen vágható, gyorskötözővel szerelhető. Műnövény panelek szélei pedig egymásba pattinthatók, szintén gyorskötötővel applikálható a korlátra.
Webshopunkban több termékvariáció is megtalálható. Műnövényeinket ITT találja, műsövényeinket pedig ITT.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4) Élő növények
 
Kis szakértelmet és nagy odafigyelést igény, ha növényekkel szeretnénk feldobni az erkélyünket. Ráadásul, hogy a cserepek is elférjenek és ne foglalják el az egész erkélyt jó, ha az nagyobb méretű, hogy még kiférjen egy-két szék is. De ha mindezek megvannak kétségtelen, hogy semmi sem lehet annyira szép és frissítő, mint az élő növények. Arról nem is szólva, hogy nem csak magunknak teszünk vele jót, de még az utcaképet is feldobjuk vele. 
Most, hogy közeledik a tél, talán nem annyira aktuális növényeket ültetni az erkélyre, de az előkészületeket már most megtehetjük, valamint ne felejtkezzünk meg azokról az évelő növényekről sem, amit most célszerű elültetni, hogy tavasszal virágozzanak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5) Fából készült belátásgátlók
 
Természetesen vásárolhatunk fa belátásgátló termékeket is. Mivel azonban az erkélyek méretei változatosak, talán jobban járunk, ha saját magunk késztjük el. Ehhez nagyobb kreativitásra és ügyességre van szükségünk ugyan, de biztosan olyan lesz, amilyet szeretnénk.
Vásároljunk fa léceket, vagy apácarácsot és készítsünk abból belátásgátló falat. A szellősebb, részben átlátható falakat növényekkel, kiegészítő dekorelemekkel tovább díszíthetjük. A teljesen zárt fal azonban azt az érzetet nyújthatja, hogy erkélyünk kisebb.
Részben átlátható belátásgátló fal építése nem túl bonyolult:
1. lépés: Vágja le az oszlopokat a megfelelő hosszúságra és jelölje be rajta a vízszintes lécek helyét.
2. lépés: Vágja le a vízszintesen futó léceket megfelelő hosszra.
3. lépés. Fúrja fel a kijelölt pontoknál az oszlopokra a léceket.
4. lépés: Az így kapott táblát rögzítse a kívánt területre. Például fúrja fel a falra.
 
Fa belátásgátlónkat ITT találja, fa léceket pedig ITT.