TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Egyedi vagy előregyártott kerítést vásároljak?

2023.03.17

Ha saját kerítés vásárlását , telepítését fontolgatja, biztosan vannak már elképzelései, hogy mégis milyen kerítést szeretne. Talán már az udvart is előkészítette, és az eszközök beszerzése is zajlik. Minden típusból azonban találhatunk előregyártott termékeket és építhetünk vagy építtethetünk magunk is.

Hogy melyik a jó választás, azt önnek kell eldöntenie, de segítünk benne.

Egyedi deszkák

Sokan úgy képzelik, hogy a deszkákat majd egyesével fogják rögzíteni a megépített vázra, oszlopokra. Ennek persze megvan az előnye, hogy olyan lesz, aminek szeretnénk. Feltéve, hogy az elképzeléseinket meg tudjuk valósítani, vagy ismerünk olyan szakembert aki meg tudja valósítani. Ha azonban teljesen egyszerű formát szeretnénk, hasonlót vagy akár teljesen ugyanolyat biztosan találunk félkészen is a piacon. Ráadásul a szerelés általában sokkal nagyobb munka mint gondolná. Először is kell egy hozzáértő szakember, aki pontosan mér és vág, valamint a nyers deszkákat gyalulni, csiszolni és kellően kezelni, hogy időjárásálló legyen. Nincs kevesebb munka a fém kerítésekkel sem.

Valamint gondoljon bele abba is, hogy mi lesz az alapanyag. Azt még vásárolni kell, vagy esetleg önnek van annyi megmaradt, hulladék anyaga?

Használt fa anyagból épített kerítés lehet nagyon gazdaságos megoldás, de vannak olyan plusz információk, amikkel jó ha tisztában vagyunk.

Erről itt olvashat többet: TIPPEK ÉS TRÜKKÖK AZ ÚJRAHASZNOSÍTOTT FA HASZNÁLATÁHOZ

Előfordulhat az is, hogy ha deszkákat (elemeket), impregnáló anyagokat, eszközöket kell vásárolni, akkor még összeségében többet költ, mint ha előre gyártott táblákat vásárol.

Mielőtt tehát vásárlásba kezd, végezzen egy előkalkulációt. Figyeljen arra is, hogy egy sajátépítésű kerítés általában rövidebb életűek, mert egy lakossági vásárlónak nincsenek meg azok az ipari minőségű eszközei, amivel gondozhatja, kezelheti a kerítést.

Ha az anyagikat számítanak leginkább, két megoldás célszerű. Vagy vásároljunk kedvező árú, sablon  táblákat, melyeket már nagyrészt összeszerelve kaphatunk meg, vagy hasznosítsunk újra. Az újrahasznosításról már számos cikket írtunk. Nézzen szét a blogunkban.

A nálunk kapható fém és fa táblák szerelése a legegyszerűbb. Ezeket akár ön is felszerelheti másod vagy harmadmagával. Szerelési videóinkat a youtubon találhatja meg. ITT

Azonban az egyedi szereléshez szinte biztos, hogy szakemberre lesz szüksége, feltéve, hogy ön nem az. Ez pedig plusz költséget jelent.

Kész kerítéspanelek

Az előre gyártott kerítéspanelek többféle szélességben, magasságban és stílusban kaphatók. A legelterjedtebb szélesség 180cm fa anyagból , fém táblák pedig jellemzően 2-2,5 m. Magasság fa tábláknak 180-200 cm, fém táblákból viszont nagyon változatos magasságokat találunk.

Emellett lehet teljesen zárt, részben átlátható, sőt különböző kiegészítőkkel a saját ízlésünkre szabhatjuk.

Tehát összeségében, ha azért szeretnénk egyedi kerítést, mert nagyon konkrét elképzelésünk van, előbb nézzük szét a piacon, mert könnyen lehet, hogy már legyártott kerítés is ki tudja elégíteni az igényeinket.

Az előre elkészített kerítéspanelek használatának egyik fő előnye az idő. Ahelyett, hogy minden egyes kerítéspanelt saját maga építene meg fáradságos munkával, felszerelhet komplett kész táblákat, tehát rengeteg munkát megspórol, amit ön helyet már elvégzett a gyártó. Ez azt jelenti, hogy több hét helyett egy-két nap alatt kész kerítése lehet.

Másik nagy előnye a minőség. A nagy gyártók megengedhetik maguknak, hogy a rosszabbul sikerült elemeket ne dobják piacra, mivel nagy készletük van. Ráadásul a minőség fontos, hogy visszatérő vásárlóik legyenek (pl kerítésépítő vállalkozók), és kevés reklamáció, ami miatt vissza kell vásárolni a selejtes árut. Ezért bátran bízhatunk benne, hogy a nagyobb forgalmazók minőségi kerítést gyártanak.

Míg ha magunk építünk, biztosan igyekszünk minden elemet felhasználni.

Előkészületek

A kerítés beépítésének előkészítése általában ugyanaz előregyártott és egyedi kerítés esetében is.

  • Először is le kell mérnie a kerítését. A kerítés elhelyezésekor feltétlenül ellenőrizze az ingatlan határait. Jelölje meg, hová fogja elhelyezni a kerítésoszlopokat. Egy zsinór kifeszítésével tökéletesen egyesen vonalat tud kijelölni.
  • Ezután lyukakat kell ásnia a kerítésoszlopokhoz. Az ezekbe töltött beton fogja megtámasztani az oszlopokat.
  • Harmadszor, állítsa vízszintbe az oszlopokat. A vízszintes zsinór segítségével győződjön meg arról, hogy minden kerítésoszlop azonos magasságú, és mindegyik megfelelően illeszkedik. Ezután töltse fel betonnal a lyukakat.

 

Most már készen áll a kerítéspanelek, vagy az egyedi elemeket felszerelésre.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Ügyfélszolgálat