TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok
DIY

DIY pergola - Megéri?

2022.08.22

Sokkal vonzóbbá szeretné tenni kertjét vagy udvarát? A pergola remek választás. De milyen pergolát válasszon? Az egyik szempont, amit érdemes átgondolni, hogy saját maga építi-e vagy kész terméket vásárol. Mindkét variációnak megvan a maga előnye. Hogy önnek melyik a jobb választás, abban igyekszünk most a segítségére lenni.

Az első és szemmel látható különbség az árban van. Általában az előregyártott pergolák drágábbak. Míg a DIY megoldásoknál felhasználhatunk a környezetünkben fellelhető akár hulladék anyagokat, addig a vásárolt kész pergoláknak nem csak az anyagköltségét, de az üzlet egyéb költségét is meg kell fizetnünk, ezért a DIY megoldások általában jelentősen olcsóbbak.

Ezzel együtt a saját készítésü pergolák esetében kreatívabbak lehetünk az anyagok felhasználásában. De hogy végül egy biztonságos és tartós, és valóban pergolának nevezhető dolgot kapjunk, érdemes bizonyos sablonok mentén dolgoznunk, és arra is ügyeljünk, hogy ne vállaljuk túl magunkat. Egy-egy videó mégnézésétől nem leszünk azonnal asztalosok, vagy ácsok, akármilyen egyszerűnek is tűnik a művelet. Ezért is választják sokan a profi kivitelezést, mert bár lehet, hogy többe kerül, de biztosan tartós lesz, és időt is spórolunk, azzal, hogy nem mi végezzük el a munkát.

Az alábbiakban megemlítünk pár hasznos javaslatot, amit érdemes átgondolni, ha saját maga szeretne barkácsolni. Ezek bár nem tűnnek nagy dolognak, higgye el, nagyon sokat fognak segíteni önnek, hogy milyen pergolára van szüksége:

 

1. tipp: Kérdezze meg magától, mi a pergola célja.

A pergola építése előtt először meg kell határoznia a célját. Árnyékadó funkciókra való? Vagy csak szépíteni szeretné a teraszt, például növényt futtatna rá? Vagy a lugas pihenőhelyként szolgálhat önnek és családjának?

 

2. tipp: Mérje le, mekkora pergolára van szüksége.

Ha a barkács pergola minták közül választ, olyat kell választania, amely nem foglal el túl sok helyet egy pici kertben, vagy nem vész el, egy nagy tágas udvaron sem. Más méretre van szükség, ha például csak egy padot szeretne alá berakni mintha az egész családnak kellene beférnie alá.

 

3, tipp: Győződjön meg arról is, hogy vízszintes a felület ahová építeni szeretne. Valamint érdemes utánajárni a helyi előírásoknak is, és azt betartani, hogy később ne kerüljön bontásra.

 

Ha kész pergolát szeretne vásárolni, termékeinket megtalálja ITT.

Gabion oszlopokból is építhet pergolát. Erről facebook oldalunkon korábban már posztoltuk egy gyönyörű pédát. Tekintse meg a képeket ITT.