TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Bortároló készítése egyszerűen!

2020.06.09

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen Magyarországon igen csak sok borvidék található. Egy jó kis borkóstoló túra, egy vidéki összejövetel a barátokkal, esetleg a szomszéd borospincelátogatása, mindenkinek van legalább egy ilyen élménye az életében. Talán Ön is szeret visszagondolni a borospince hangulatára, ahogy belép és megsimítja karját a hűvös levegő, milyen jól is tud esni egy forró nyári nap után. A borok kóstolgatása, ahogy játszadoznak az ízlelőbimbóinkkal, ezek mellett egy kis sajt, alma, dió és persze körbeölel a jó hangulat, a baráti kacajok, történetek. Amennyiben Ön is borkedvelő vagy csak szereti a borospincék hangulatát önnek szól ez az írás!

Szeretjük a kreatív megoldásokat, ezért ajánljuk Önnek horgonyzott rácsból épített bor tárolót. Bemutató polcunk feldobhatja pincéjét, bortároló helységét. Könnyen illeszthető boltívekhez, mivel a rács könnyen formára vágható. A bor tároló horganyzott rácsai közé 7x7 cm-es fa rekeszekből, dobozokbóll polcot építhetünk be, mely a rács drótvágása után az állítva tárolás, borbemutatás lehetőségét is biztosítja. A rács osztása alapból a 70mm-es normál boros üvegnek felel meg, pezsgős, illetve extra méretű üveghez nagyobb osztású horganyzott rácsot ajánlunk. A polc lehet egyoldalra tervezett vagy térelválasztóként két oldali borbemutatásra kialakított. Ezek mellett, ha hátulról megvilágítjuk bor tárolónkat, igen különleges hatást érhetünk el vele.

Összeszerelése nem igényel nagy hozzáértést, a munkát egy ember is el tudja végezni nagyjából 4-8 óra alatt a bemutatópolc nagyságától függően. A szereléshez szükséges eszközök egy drótvágó fogó, csavarhúzó, villáskulcs és egy fűrész. A front részre és a hátsó részre is horganyzott rács kerül. A front és hátsó rácsokat 3 osztásnyi 230 mm-es rács darabokkal kötjük össze, mini sarok rögzítő segítségével. Nem szétszedhető változatban rozsdamentes klipsz is használható erre a célra. Ezen összekötő rácsok a nagy rácsból vágandók le és javasolt alul, fölül, középen, két oldalsó szélén elhelyezni őket. Javító festékkel kezeljük a vágásokat.

 

A boros üvegek a horganyzott rács 72x72 mm rácslyukaiba kerülnek bele fekvő pozícióba. A 300mm hosszú borosüvegnek a has része fekszik fel, a nyak rész a hátsó rácson túl kilóg. Ha a boros üvegeket állva szeretnénk elhelyezni a horganyzott rács polcon, akkor vágjunk ki a rácsból 5 osztásnyi (4 drótot) és helyezzünk be egy 230 mm-es 7x7 cm méretű levágott fahasábot a polcra, majd erre helyezzük állítva a 300 mm magas boros üveget. Így elhelyezve a bor címkéje is látható. A fekve és állítva tárolást a polcon belül kombinálhatjuk.

Pezsgős üvegek, egyedi üvegek (pl. whisky) tárolása esetén 100x100mm osztású rács vagy 50x100 középen kivágott drótú rács elkészítése javasolt. Ha sok vágás szükséges, akkor a gyors munkavégzéshez javasolt fém lapos orrfűrész géppel, a rács drótdarabokat kivágni. A vágásokat javítófestékkel felület védjük.

Amint ezzel elkészültünk, már is lehetünk házigazdái egy bormámoros vendégségnek, méghozzá egy igazi borvidékes hétvége hangulatát kölcsönözve neki, hiszen minta hallani szoktuk „Bor nélkül szegény a vendégség.”

Bán Rebeka