TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

A terasz kerítései

2023.05.05

Egy szép terasz valódi dísze lehet egy otthonnak. Kényelmes és pihentető kültéri teret biztosítanak, ahol élvezheti a friss levegőt és a napsütést. A biztonság azonban mindig a legfontosabb, és a teraszkorlátok fontos szerepet játszanak abban, hogy a terasz mindenki számára biztonságos legyen. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a teraszkorlátokat, és azt, hogy miért olyan fontosak.

Mire való a teraszkorlát?

A teraszkorlátok olyan kerítések, amelyeket a terasz köré szerelnek fel. Számos fontos funkciót látnak el, többek között:

Biztonság – A teraszkorlátok elengedhetetlenek a teraszt használók biztonsága érdekében. Megakadályozzák, hogy valaki véletlenül leessen, különösen gyermekek és háziállatok esetében, így biztonságosabb hely a kikapcsolódáshoz.

Magánélet védelme – A teraszkorlátok egyben segítenek megvédeni magánéletét kíváncsiskodó szemektől, és a privát tér érzését keltik.

Esztétika – A teraszkorlátok dekoratívak lehetnek, amik hozzájárulnak otthona megjelenéséhez.

Az ingatlan értéke – A kiváló minőségű teraszkorlátok hozzáadnak otthona értékéhez, így vonzóbbá teszik azt a potenciális vásárlók számára, ha a jövőben az eladás mellett döntenek.

 

A teraszkorlátok típusai

 

Számos különböző típusú teraszkorlát közül lehet választani, mindegyiknek megvannak a maga egyedi előnyei és hátrányai. A teraszkorlátok leggyakoribb típusai a következők:

 

Fa – A fából készült teraszkorlátok klasszikus választás, amelyek melegséget és természetes szépséget adhatnak a teraszhoz. Azonban rendszeres karbantartást igényelnek, hogy megakadályozzuk a rothadást és a korhadást.

 

WPC – A WPC teraszkorlátok tartósak, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a fakulásnak, így kevesebb karbantartást igényelnek. Az áruk ennek megfelelően várhatóan több, mint a fa korlátokért.

 

Alumínium – Az alumínium teraszkorlátok könnyűek, erősek és ellenállnak a rozsdának és a korróziónak. Színek és kivitelek széles választékában is kaphatók, így könnyen megtalálhatja az otthona esztétikájához illő stílust.

 

Üveg – Az üveg teraszkorlátok tökéletes kilátást biztosítanak, így kiváló választás azok számára, akik szeretnék élvezni teraszuk csodálatos fekvését. Viszont általában drágábbak, mint más opciók, és rendszeres tisztítást igényelnek.

 

A megfelelő teraszkorlátok kiválasztása

 

A teraszkorlátok kiválasztásakor fontos figyelembe venni néhány kulcsfontosságú tényezőt, többek között:

 

Az Ön költségvetése – A teraszkorlátok költsége nagyon eltérő lehet, ezért fontos, hogy olyan anyagot és stílust válasszon, amely megfelel a költségvetésének.

 

Az Ön esztétikai preferenciái – A teraszkorlátok nagyban befolyásolják otthona megjelenését, ezért fontos, hogy olyan stílust válasszon, amely  jól kiegészíti otthona dizájnját.

 

Biztonsági követelmények – Ha gyermekei vagy háziállatai vannak, a biztonság legyen a legfontosabb a teraszkorlátok kiválasztásakor. Keressen olyan lehetőségeket, amelyek maximális biztonságot nyújtanak. Tehát nem csak az áthaladást akadályozza, de nem szorulhatnak be végtagok, illetve nincsenek olyan kiálló részei, amelyek sérülést okozhatnak.

 

Karbantartási igények - A különböző típusú teraszkorlátok különböző szintű karbantartást igényelnek, ezért fontos, hogy olyan anyagot és stílust válasszon, amely illeszkedik az életmódjához és elfoglaltságaihoz. Tehát ha úgy látja, hogy nem lesz ideje, kapacitása például évente ellenőrizni és karbantartani, akkor válasszon kevés gondozást igénylő termékeket (pl.: alumínium, wpc)

 

A mi ajánlatunk

Fa félmagas kerítések:

Mivel minden terasz más és más, ezért a legtöbb esetben a tulajdonos saját maga találja ki milyen korlátot szeretne és a választott anyagból megépíti, vagy megépítteti. Ez természetesen több munkával jár, mivel többet kell mérni, vágni és rögzíteni. Sokat segítünk saját magunknak, ha előregyártott félmagas kerítést választunk. A mi kínálatunkban két fa kerítést (korlátot) is talál: Vadász és Szarvas kerítést. Mindkettő népszerű klasszikus formával rendelkezik és könnyen szerelhető.

 

Belátásgátlók

Főként társasházak teraszainál lehet fontos a belátásgátlás mivel a legtöbb esetben a szomszéd terasza nagyon közel van. Mivel ezt a helyet elsősorban feltöltődésre használjuk, nem kellemes, ha tőlük egy fél méterre szintén napozik a szomszéd, mivel ő is lát minket. A társasházak  építői általában egyszerű átlátható korlátot választanak, amit aztán a tulajdonosnak kell átalakítani, ha nem a legmegfelelőbb a forma. Ha az átláthatósággal van problémánk, a megoldás nagyon egyszerű. Belátásgátló. Ennek már számos formája van: hálók, panelek, egyéni megoldások például fa deszkákból, befűzhető szalagok.

Az eltakarással általában ki is húzzuk a dolog méregfogát. Ha belátásgátlót keres korlátra ajánlatunk a Borostyán tekercset, amivel még  a zöld növények kellemes látszatát is keltheti.

 

Összefoglalva, a teraszkorlátok minden kültéri hely fontos biztonsági elemei, védelmet és biztonságot nyújtanak Önnek, családjának és vendégeinek. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, így könnyen megtalálhatja azt a stílust és anyagot, amely megfelel az Ön igényeinek, és kiegészíti otthona esztétikáját. Ha azt fontolgatja, hogy teraszt épít otthonhoz, keresse fel kollégáinkat szakértő tanácsokért a korlátokkal kapcsolatban.

Ügyfélszolgálat.