TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

A tekercses kerítés előnyei

2022.09.09

A legnépszerűbb kerítéstípus között manapság nincsenek ott a tekercses, vagy drótkerítések. Mi sem ajánljuk sűrűn, mivel a legtöbb esetben egy kis ráfordítással fém rácsos kerítést is vásárolhatunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a tekercses kerítés teljesen rossz választás lenne, ugyanis a drótkerítésnek is megvannak a maga előnyei. Tehát mikor és miért válasszunk tekercses kerítést? Megmondjuk.

 

Költségek:

Kétségkívül a tekercses kerítések a legolcsóbbak a piacon, főként, ha nem csak a tekercs négyzetméter árát nézzük, hanem a kiegészítőket. Míg a fém táblás kerítések például zártszelvény oszlopokat igényelnek és kengyeles vagy bilincses rögzítést, addig a tekercses kerítések hengeres oszlopai jóval olcsóbbak és nagy valószínűséggel kevesebb mennyiség is elegendő adott szakaszon.

 

Egyszer telepíthetőség:

A tekercses kerítések telepítése nagyon egyszerű.

1, Mérjük ki a területet, és az oszlopok helyetét ássuk ki.

2, Betonozzuk be az oszlopokat.

3, Helyezzük el a támaszoszlopokat.

4, A háló szélét rögzítsük klipszek és a hozzávaló fogó segítségével az első oszlophoz.

5, Feszítsük ki a hálót. Ehhez használhatunk feszítőfésűt.

6, A következő oszlopnál újra klipszeljünk.

 

Könnyű javítás:

A tekercses kerítések nagyon ritkán igényelnek bármilyen gondozást. Sőt vannak olyan drótkerítések, ahol a hibás szakaszt egyszerűen eltávolíthatjuk a szakaszt határoló drótszálak kihúzásával, ezt akkor is megtehetjük a háló lazult és újra feszesség szeretnénk tenni.

Mivel ráadásul egy kedvező árú kerítés is a javítás sem kerül nagy költségekbe.

 

Megjelenés:

Noha a szabványos drótkerítés nem a legjobb esztétikával rendelkezik, valójában számos változtatást végrehajthat ezen a kerítésen, hogy javítsa a megjelenését. A faoszlopok vagy belátásgátló szalag hozzáadásával szinte teljesen megváltoztathatja a kinézetét. Nem is beszélve arról, ha növényekkel szeretné befuttatni. Arra azonban mindenképpen figyeljen, hogy ezek a növények könnyű súlyúak legyenek, esetleg egynyári növények, mert a tekercses kerítés a nagy súly alatt könnyen megereszkedhet és ekkor már csak a növény eltávolításával javítható, vagy cserélhető.