TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

5 tipp az előkerítés kiválasztásához

2022.05.06

A telektulajdonosoknak általában nem okoz gondot az oldalsó kerítés kiválasztása. Ha olyan egyértelmű szempontokat átgondolunk, mint a belátásgátlás, akkor általában a pénztárcánk mérete és az elérthető termékek keresztmetszete kirajzolja, mit érdemes választani. De mi a helyzet a frontkerítéssel, amely meghatározza az utcaképet is, valamint meg kell felelnie a bizonyos biztonsági szempontoknak is? Ebben a cikkünkben összeszedtünk pár hasznos tippet a front kerítés kiválasztásához.

Városi szabályok: Mielőtt a keresgélést elkezdenénk, járjunk utána a helyi előírásoknak. Ez nagyon fontos, mert ha van valamilyen konkrét előírás, az már kizárhat számos kerítésfélét. Általában ezek magasságra vonatkozó szabályok, de mivel a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik, akár a szomszéd településtől is eltérő lehet az előírás, ezért mindenképpen járjunk utána.

Trendek a ház körül: Tegyen egy sétát vagy autózzon a környéken. Előfordulhat, hogy van egy trend a szomszédok körében, amit érdemes figyelembe venni. Sőt, ha lehet válasszunk olyan kerítést, ami illeszkedik a körülöttünk lévőkhöz, és nem teljesen tájidegen, mivel előfordulhat, hogy az csak nekünk tetszik, és valójában rossz választás, amivel elronthatjuk az egésztelepülés összképét.

Otthonának megjelenése: Otthonának stílusa nagyban segít abban, hogy milyen kerítés illik hozzá. Hiszen egy egészen modern épület mellet például nem fest jól egy népi motívumokkal faragott léckerítés. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnénk merészek vagy formabontók, de ha teljesen biztosak szeretnénk lenni a dolgunkban kérjük ki barátaink, szomszédaink véleményét is.

Bejáratok átgondolása: Ha előkerítésben gondolkodik minden bizonnyal bejárati kapura is szükség lesz. Általában az egy személyi kapu és egy duplaszárnyas vagy uszókapu szükséges az autóknak, hacsak ezt nem a hátsó kerítésen kívánja megoldani. A kapu tehát olyan nagy felületet foglal el a frontkerítésen, amelyet érdemes átgondolni. Milyen kapuval kombinálható a kívánt kerítés, egyáltalán van-e hozzá illeszkedő kapu?

Extrák: Ha nem sikerül beszerezni azt a kerítést, amelyet szeretne, vagy nem fér be a költségvetési keretbe, ne csüggedjen. Sok standart kerítésből lehet egyedit varázsolni. Fesse le. Dobja fel virágokkal, vagy különböző díszítő elemekkel például egy szép házszámmal, vagy lámpákkal. Ezek a kis extrák sokat hozzáadnak az utcaképhez is, otthona megjelenésében.

Még több tippért kövessen minket az Instagramon is, ahol megosztjuk DIY ötleteinket és vásárlóink telepített kerítéseiről készült fotóit is.