TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

5 tipp a szemetes ízléses elrejtésére

2021.10.29

Szemetes természetesen minden ház körül megtalálható. Egy szükséges tárgy, melyet folyamatosan használunk, ezért a kert hátsó zugába, vagy a picébe száműzése nem egy okos lépés. Viszont több okunk is lehet arra, hogy minél inkább elrejtsük. Egyrészt teljesen érthető, ha nem szeretnénk, hogy a nem túl dekoratív szemetes elrontsa a kertünk összképét, valamint vadálatok elől is jó elzárni, hogy éjjel ne rámolják ki ételmaradékok után kutatva.

Ma olyan ötleteket hoztunk, ami nem csak elrejti a kukát, hanem akár még hozzá is tesz az udvar szépségéhez.

 

Szemetes beépítése a kerítésbe  

Szinte minden zárt kerítés alapanyagból lehet szemetestárolót is építeni. Még ha a kerítés vonalát meg is törjük a tárolóval mégis egységes felületet kapunk, ezáltal nem hívjuk fel a figyelmet a tárolóra. Másik előnye, hogy a front kerítésbe építve, az is megvalósítható, hogy csak pár mozdulat legyen az hulladékgyűjtő kihelyezése az utcára, amikor az ürítése következik.

Érdemes már a kerítés tervezésekor belekalkulálni a tárolót, hogy mind az anyag mennyisége elegendő legyen, mind pedig a kialakításra legyen elég tér.

 

 

 

 

 

Fedje el növényekkel

A szemetestárolónak természetesen könnyen nyithatónak és megközelíthetőnek kell lennie, ez azonban nem jelenti azt, hogy az élő növények ültetésével megnehezítenénk a saját dolgunkat az ürítésekor. Jól tervezett tároló akár négy oldalról is elfedhető növényekkel. Használjuk fa vagy fém rácsot az építésekor, amire aztán oldalról felfutó növényeket ültethetünk. Egyszerűbb megoldás, ha a kertből sövénnyel leválasztott helyen tároljuk a szemeteseket, amiket így a növényzet jótékonyan eltakar, de ez a megoldás több teret vesz el, ezért csak nagyobb udvarok
esetében ajánljuk.

 

Ha érdekli, hogyan építhet növényekkel fedett kukatárolót, kattintson IDE.

 

 

 

Gabion tárolók

Természetesen gabionból is kialakíthatunk kukatárolót. A gabion előnyei itt is érvényesülnek: a környezet viszontagságainak ellenálló tárolót kapunk, ami masszív és átláthatatlan. A gabiont ezzel együtt saját igényeinkre szabhatjuk, akár az előbbi példához hasonlóan növényekkel is befuttathatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Műnövény fedés

Ha nincs időnk megvárni, amíg a növények befutják a kukatárolót, esetleg a környezet nem ideális a kiválasztott növénynek, vásárolhatunk műsövény belátásgátlókat, vagy növénypaneleket, amikkel elfedhetjük a tárolót. Nagy előnye, hogy nem igényel ápolást és télen is szép zöld marad. Ezek a termékek továbbá hosszú életűek, de legnagyobb előnye az kinézetük, ugyanis már szép számmal kaphatunk olyan aprólékosan kidolgozott műnövényeket, amik szinte olyanok, mint az eredeti.

A műnövényt ráadásul mozgó felületre is rögzíthetjük, mint például a tároló ajtaja, így minden oldalról elfedhetjük azt.

 

 

 

 

Készen vásárolható tárolók

Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha készen vásárlunk kukatárolót. Nagyon sok forma, anyag és szín van már a piacon, amiből kedvünkre válogathatunk.
Nálunk fa kukatárolót vásárolhat, amit ITT talál.