Kedves ügyfeleink!

Tájékoztatjuk önöket, hogy üzleteink december 16. és január 9. között téli szünet miatt zárva tartanak. Online rendelés leadása ebben az időszakban is lehetséges, de az ekkor leadott megrendelések feldolgozása csak január 9-én folytatódik.

5 tipp a szemetes ízléses elrejtésére

2021-10-29
Cimke:
fa

Szemetes természetesen minden ház körül megtalálható. Egy szükséges tárgy, melyet folyamatosan használunk, ezért a kert hátsó zugába, vagy a picébe száműzése nem egy okos lépés. Viszont több okunk is lehet arra, hogy minél inkább elrejtsük. Egyrészt teljesen érthető, ha nem szeretnénk, hogy a nem túl dekoratív szemetes elrontsa a kertünk összképét, valamint vadálatok elől is jó elzárni, hogy éjjel ne rámolják ki ételmaradékok után kutatva.

Ma olyan ötleteket hoztunk, ami nem csak elrejti a kukát, hanem akár még hozzá is tesz az udvar szépségéhez.

 

Szemetes beépítése a kerítésbe  

Szinte minden zárt kerítés alapanyagból lehet szemetestárolót is építeni. Még ha a kerítés vonalát meg is törjük a tárolóval mégis egységes felületet kapunk, ezáltal nem hívjuk fel a figyelmet a tárolóra. Másik előnye, hogy a front kerítésbe építve, az is megvalósítható, hogy csak pár mozdulat legyen az hulladékgyűjtő kihelyezése az utcára, amikor az ürítése következik.

Érdemes már a kerítés tervezésekor belekalkulálni a tárolót, hogy mind az anyag mennyisége elegendő legyen, mind pedig a kialakításra legyen elég tér.

 

 

 

 

 

Fedje el növényekkel

A szemetestárolónak természetesen könnyen nyithatónak és megközelíthetőnek kell lennie, ez azonban nem jelenti azt, hogy az élő növények ültetésével megnehezítenénk a saját dolgunkat az ürítésekor. Jól tervezett tároló akár négy oldalról is elfedhető növényekkel. Használjuk fa vagy fém rácsot az építésekor, amire aztán oldalról felfutó növényeket ültethetünk. Egyszerűbb megoldás, ha a kertből sövénnyel leválasztott helyen tároljuk a szemeteseket, amiket így a növényzet jótékonyan eltakar, de ez a megoldás több teret vesz el, ezért csak nagyobb udvarok
esetében ajánljuk.

 

Ha érdekli, hogyan építhet növényekkel fedett kukatárolót, kattintson IDE.

 

 

 

Gabion tárolók

Természetesen gabionból is kialakíthatunk kukatárolót. A gabion előnyei itt is érvényesülnek: a környezet viszontagságainak ellenálló tárolót kapunk, ami masszív és átláthatatlan. A gabiont ezzel együtt saját igényeinkre szabhatjuk, akár az előbbi példához hasonlóan növényekkel is befuttathatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

Műnövény fedés

Ha nincs időnk megvárni, amíg a növények befutják a kukatárolót, esetleg a környezet nem ideális a kiválasztott növénynek, vásárolhatunk műsövény belátásgátlókat, vagy növénypaneleket, amikkel elfedhetjük a tárolót. Nagy előnye, hogy nem igényel ápolást és télen is szép zöld marad. Ezek a termékek továbbá hosszú életűek, de legnagyobb előnye az kinézetük, ugyanis már szép számmal kaphatunk olyan aprólékosan kidolgozott műnövényeket, amik szinte olyanok, mint az eredeti.

A műnövényt ráadásul mozgó felületre is rögzíthetjük, mint például a tároló ajtaja, így minden oldalról elfedhetjük azt.

 

 

 

 

Készen vásárolható tárolók

Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha készen vásárlunk kukatárolót. Nagyon sok forma, anyag és szín van már a piacon, amiből kedvünkre válogathatunk.
Nálunk fa kukatárolót vásárolhat, amit ITT talál.