TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

5 ok, hogy profira bízza a telepítést

2022.07.29

Mind a szakértői mind a DIY kerítés telepítésnek megvan a maga előnye. Azonban azt mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a kerítésnek be kell töltenie a funkcióját és hosszú évekig kell állnia. Mielőtt végleg eldönti, hogy DIY megoldást választ fontolja meg az alábbi okokat is, miért érdemes a profi telepítés mellett döntenie.

1. Egyedi tervezés

Kerítés és kerítés között is sok különbség van. Bár minden forgalmazó szeretne minél több ember számára megfelelő terméket árusítani, azért be kell látni, hogy tökéletesen ez nem sikerülhet, mivel ahány vásárló annyi igény. A tervezés azonban egy laikus számára nehéz feladat lehet, ezért legalább a számítások elvégzéséhez és a kerítés megtervezéséhez kérjen szakértői segítséget.

2. Költség

A sajátkezű telepítés sem ingyenes. Talán arra számít, hogy mivel ön és a barátai tetrekészek, hamar megoldják a feladatot és még fizetést sem kell adnia. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a telepítés ne kerülne költségbe. Egyrészt tapasztalat híján lehet, hogy több esetben sem a leggazdaságosabb megoldást választjuk, vagy esetleg az elemek megsérülnek és újat kell vásárolni. Arról nem is beszélve, hogy eszközöket kell vásárolni vagy bérelni, amit csak erre az egy projektre szeretne felhasználni. Végül pedig számoljon azzal is, hogy a profi telepítés általában hosszabb ideig is tart. Később kell a kerítést javítani vagy cserélni.

3. Idő

A kerítésépítés időbe telik, főleg, ha a nem sima tekercses kerítést szeretne. Ha szakembert alkalmaz, nem kell aggódnia amiatt, valószínűleg gyorsabban végeznek, és ön is tölthet az idejét egyéb hasznos, vagy szórakoztató dolgokkal.

4. Anyagok

A kerítés anyagát az éghajlat és a felhasználási területhez kell igazítani. Ha azt akarja, hogy a kerítés minél tovább tartson, akkor használja ki a szakemberek tudását. Ők tudják, melyik anyagnak mik az előnyei és hátrányai, hogyan érdemes őket felhasználni és kezelni.

5. Garancia

A DIY megoldásoknál sosem tudhatjuk biztosan, mi lehet a baj. Egyes szakemberek garanciát vállalnak. Így, ha valami elromlik, előfordulhat, hogy a garancián belül kicserélik, vagy javítják.

 

Ha mégis a sajátkezű telepítés mellett dönt, olvassa el korábbi cikkünket: NE KÖVESD EL EZEKET A BARKÁCSOLÁSI HIBÁKAT

Ha pedig profi telepítőkre bízná a munkát, keresgéljen az általunk ajánlott telepítők között: KERÍTÉSEINKET TELEPÍTETTÉK