TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

5 ok amiért neked is kell fém virágláda

2023.02.28

Új termékek érkeztek webshopunkba. Fa virágládáink mellett mostantól fém virágládákat is kínálunk. Ezek a virágládák fém rácsokkal szereltek, aminek két oka is van. 2D rácsaink erősek és ellenállók, nem csak formájukat tartják meg a nagyobb nyomás ellenérre, hanem nedves közegben is kitartanak, amit a tüzihorganyzás technológiájának köszönhetnek.  Másik oka annak, hogy rácsokból készítettük, hogy a fém tömör felületek nagy mértékben vonnának el hőt a földtől, ezért nem előnyösek. Ha viszont rácsokkal készítjük, azok kevés felületen érintkeznek a földdel, így a virágföld nem hűl le.

És máris mondtunk két jó tulajdonságot, pedig még bele sem kezdtünk az öt pontos listánkba, ami elárulja miért kell önnek is fém virágláda.

 

 

1. ok: Minden olyan előnnyel rendelkezik, mint a magaságyás

Tulajdonképpen virágládáról azaz magaságyásról van szó. Korábban írtunk mi is a magaságyás előnyeiről, illetve arról milyen magaságyás építhető.

Elsősorban azért hasznosak, mert bennük sokkal kényelmes a növények gondozása. Nem kell letérdelnünk, nagyokat hajolnunk.

De a kényelem mellett, nagyon egyszerű is. A talajművelés a legtöbb esetben nem környezetbarát, mert különböző vegyszerekkel kell a talajt feljavítani, hogy több és szebb termés teremjen. A magaságyások, azonban azon az elven működnek, hogy szerves anyagokkal töltjük fel az ágyást, amik a bomlás során, folyamatosan táplálják növényeinket, így nem kell műtrágyát használni, sőt az újabb hulladékot is hozzáadhatjuk a talajhoz. Ráadásul ha a magaságyást rétegesen állítjuk össze, akár azt is elérhetjük, hogy a szerves anyagok bomlásakor keletkezett hő melegen tartsa az ágyást, aminek következtében sokkal korábban, azaz kissé hűvösebb időben is ültethetünk bele növényeket.

A magasságnak pedig a hajolgatás elkerülése mellett pozitív hozadéka, hogy kártevők is nehezebben juthatnak be az ágyásba.

 

2. ok: Könnyen szerelhető, módosítható

Egy földdel töltött magaságyás súlya természetesen nagyon nagy, ezért egészben nem mozgathatók. Viszont a fém virágágyások előnye, hogy újabb rácsokkal hozzáépíthetünk, a szalagot cserélve színét is módosíthatjuk míg a legtöbb esetben a készen vásárolt magaságyások egészben érkeznek és csak újabb ládák megvásárlásával bővíthetők.

A cikkünk alján, azt is megmutatjuk hogyan építhet fel egy ilyen ládát.

 

3. ok: Egyben kerítés is

Ráccsal ellátott virágládánk nem csak növényfuttatásra alkalmas. 180 centiméteres összemagassága  megegyezik a legáltalánosabb kerítésmagassággal. Mivel pedig a horganyzott rácsból kerítés is építhető, így ezeket ládákat is használhatjuk kerítésként. Szorosan egymás mellé állítva már egy jól látható és jól funkcionáló elhatárolást hozhatunk létre. Ráadásul ha földdel töltjük, ezek nagyobb szél ellenére sem fognak eldőlni, mert a föld súlya kellő ellensúlyt képez. Ha ezt a megoldást választjuk, abból a szempontból is jól járunk, hogy nem kell betonoznunk, ennek következtében pedig, ha bontásra kerül a sor, nem marad betontönk, betonsáv, amit nehéz felszámolni. Tehát összességében egy stabil de mobil elkerítést hozhatunk létre. Jó döntés lehet tehát például  telken belüli elhatárolásra, amit nem biztos hogy véglegesnek szánunk.

 

4. ok: Esővízgyűjtésre alkalmassá tehetjük

A múlt év szárazsága miatt sokan és sok helyen felhívják a figyelmet az esővízgyűjtés fontosságára. Mi egyszerű emberként ezt úgy tehetjük meg, ha a házunk esőcsatornáján lecsorgó vizet összegyűjtjük.  Erre vásárolhatunk nagy méretű tartályokat, amiket akár a földbe is áshatunk. Ha virágládába gyűjtjük a vizet, akkor a vízbe lógatott jól nedvszívó képességű anyaggal folyamatosan nedvességet biztosíthatunk a virágláda tetejére elhelyezett virágunknak.

De hogyan gyűjthetnénk az esőt egy rácsos virágládába? Egyszerűen lássuk el egy vízálló fóliával. A mi konkrét termékeinkben egy szeparátor rács vízszintesen beleszerelhető. Ez nem csak a távolság megtartását és a stabilitást szolgálja, hanem ténylegesen balkonládát helyezhetünk rá, így az alul gyűjtött vizet akár egyből hasznosíthatjuk is.

5. ok: Újrahasznosítás

Mi magunk is építhetünk fém rácsos virágládát, ha van bontott fém rácsos kerítésünk vagy maradék tábla egy kerítéstelepítés után.

Íme a szerelés lépései képeken.

Letölthető szerelési útmutató