Függőleges kertek kültéren

2016-12-18

Függőleges kertek kültéren

A gondozott kert minden formájában szép, ám a vertikális kert mindemellett egyedi, és sokféle előnyt tartogat használóinak. Már az ókori Babilonban megalkotott, világcsodának számító, Szemiramisz függőkertje is kihasználta a vertikális kert előnyeit.

Először a növények számához viszonyított kertek alapterülete, illetve városközponti elhelyezése adta meg a mai függőleges kertek mintáját, miszerint kis alapterületen, a város köves, aszfaltos kerületeiben is kertet varázsolhatunk! Az emelten vagy teljesen függőlegesen elhelyezett növényágyások a kertész munkáját is megkönnyítik, hiszen a fáradságos hajolgatás helyett állva, akár kézmagasságban végezhető a növényápolás. Az emelt és függőleges ágyások táptalaja feltöltéskor beállítható, a tervezett növényekhez szabható. A növénytartó és növényfuttató falak felhasználásával nem csak a fal vagy ágyás tetejére, hanem az oldalára is ültethetünk virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket. Az elhelyezéssel napos, félárnyékos és árnyékos kultúrákat alakíthatunk ki.

A függőleges falak, emelt ágyások esetében kiemelt jelentősége van az öntözésnek, a tartós és szép kert megvalósítása érdekében. A növénytartó és növényfuttató konténerek és falak fóliával takarhatók, téliesíthetők.

     

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Facebook

Hírek

Leúgjabb híreink,újdonságaink.

tovább...

Kapcsolat

Keressen bizalommal a következő elérhetőségeken.

tovább...

Szállítás

Szállítással kapcsolatos információk.

tovább...
Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!