TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Szép kerítések- Összehasonlítás

2022.05.13

Ha ön ház vagy üzlettulajdonos biztosan ön is tudja milyen fontos az ingatlan vonzerejének megteremtésében a frontkerítésnek.

Ezért is fontos sokaknak a kerítés kiválasztásakor az ár és a minőség mellett a külalak.

Ebben a cikkünkben sorra vesszük a legszebb kerítéseinket és elmondjuk miért és kinek érdemes ezeket választania.

 

Alumínium léckerítés

Az alumínium léckerítés új a kínálatunkban. Szerettük volna, ha bekerül a termékpalettánkra egy igazán dekoratív fém kerítés, amit a saját igényeire szabhat. Bár a rácsos kerítéstáblánk is használhatók frontkerítésként, az alumínium léckerítéssel saját maga szabhatja meg a belátásgátlás nagyságát. Akár egészen zárt kerítésrendszer is építhető belőle. Jelenleg raktárunkon antracit és aranytölgy színben érhető el, de rendelhető dió, barna, tölgy és fehér színekben is. Akár ezek kombinálhatók is.

A fém elemekről elmondható, hogy rácsos kerítéseinkhez hasonlóan kezeltek, azaz galvanizáltak, majd szinterezettek. Ennek a technikának köszönhetően sokáig ellenáll az időjárási viszonyoknak. Erről ITT olvashat többet.

 

Fém rácsos dekorkerítéseink

Az alumínium léckerítésnél valamivel olcsóbb választás a Fém rácsos kerítések dekor típusai. Előnye, hogy külalakja illeszkedik a Krypton 2D típusú rácsokhoz, így, ha például oldalkerítésnek ezt a típust választottuk, egységes képet kapunk az egész telken. De persze nem csak ebben hasonló, hanem ugyanolyan tartós és ellenálló. Gyakran használják gyerekes családok udvarán, vagy gyerekekkel foglalkozó intézmények, mert nem rendelkezik olyan elemmel, ahol egy kis lurkó fennakadhat, vagy beszorulhat, valamint a folyamatos igénybevételt is jól viseli, (úgy, mint ha felmásznak rá, vagy folyamatosan nekirúgják a labdát) mint a tartása, mind pedig a színe. Ez a termék is galvanizált és szinterezett. Elsősorban antracit színben kapható. Két típusa elérhető nálunk: Krypton Caro50 és Krypton Kör.

 

Gabion

Örök kedvencünk a gabion kerítés és kb. addig is tart. A horganyzott rácsok nem rozsdásodnak a töltőkövek pedig tényleg akár több ezer évesek is lehetnek, tehát még pár évik nálunk is bírni fogják. A gabion nagy előnye, hogy számos forma kialakítható, tehát ha például a magasságot, szélességet, töltőkövek, mintát variálni akarjuk, akkor ezzel a kerítéssel megtehetjük, míg a táblás kerítések hellyel közzel egységes képet fognak adni. Bár oszlopos és lábazatos megoldással, akár más termékekkel is variálható, általában azok választják, akik egy teljesen zárt kerítést szeretnének, mert nem csak a teljes belátásgátlás oldható meg vele, hanem például jelentős hangszigetelés is.

Ráadásul, akár növényekkel futtatva hozzájárul a kerít klímájának optimalizálásában, de arra is van példa, hogy gabion technológiával oldják meg a terület fűtését vagy hűtését elsősorban épületen belül, de akár épületen kívül is.

Viszont hozzá kell tennünk, hogy ha nem vigyázunk kisebbítheti a teret, illetve bezártság érzetét is keltheti, ezért nem való mindenhová.

 

WPC

A WPC kerítés manapság nagyon népszerű és ez nem véletlen. A dekoratív fa hatású kerítés teljesen gondozásmentes ezzel együtt évekig ellenáll az időjárásnak és hosszú ideig megtartja eredeti külalakját. Ezt a rendkívüli tartósságát annak köszönheti, hogy a WPC egy fa-műanyag kompozit anyagú kerítés.

Felépítésében hasonló az alumínium léckerítéshez. Ezt a terméket is deszkánként tudjuk megvásárolni, amit rögzíthetünk szorosan egymásra, vagy hézagokat hagyva, ahogy a saját ízlésünk és igényünk megkívánja. A színek viszont másak és a felület is, ezért nem teljesen mindegy melyik választjuk az alumínium vagy a wpc léckerítést.

WPC-ből két típus kapható nálunk. A Classic lambéria-szerűen egymásba illeszkedő léc, tehát egyik széle fogadásra alkalmas mélyedéssel rendelkezik, míg a másik oldala egy olyan sínnel, ami illeszkedik a következő deszka mélyedésébe. A Rombusz deszka ezzel szemben sima szélekkel rendelkezik, ezért, ha távolságot akarunk tartani a két léc között, érdemesebb ezt a típust választani.

A wpc deszkák különbségéről korábban ITT írtunk.

A deszkák a következő színekben kaphatók: kerámia antracit, kerámia natúr, és kerámia világos szürke.

 

Fa kerítések

Mivel a fa kerítés egy teljesen természetes anyag, ezért talán ennek van a legkellemesebb hangulata, persze ez is ízlés dolga. A mi fa táblás kerítéseink általában teljesen zárt táblák, de kombi deszkából építhetünk a wpc-hez és az alumínium léckerítéshez hasonló kerítést is.

A fa kerítések kiválasztásakor a tábla méretén kívül a lamellák vastagságára érdemes figyelni, mert elsősorban ez határozza meg, mennyire erős az a kerítéselem.

Fa kerítéseink csak gombaölő szerrel kezeltek, ezért mindenképpen érdemes lazúrozni, vagy festeni. Ez sajnos többletmunkával és költséggel jár, de ezzel is módosíthatunk a kinézetén saját ízlésünk szerint.

A szépségének sajnos az az ára, hogy az újra lazúrozást vagy festést bizonyos időközönként meg kell ismételnünk, hogy a faanyag, ne szürküljön repedjen és száradjon, és így hosszabb életű legyen.

Arról, hogy hogyan érdemes ápolni fa kerítéseinket ITT írtunk bővebben.

 

További kérdése van? Keresse fel bátran értékesítő kollégánk bármelyikét. Elérhetőségeiket az Ügyfélszolgálat menüpont alatt találja.

 

Kövessen minket az Instagramon is, ahol még több tartalmat, köztük DIY ötleteket teszünk közzé.