Állatok a ház körül

2017-04-02

Városainkban a háziállatok tartása előírásokhoz és rendeletekhez kötött, azonban a legtöbb családi házas övezetben a hobbiszintű állattartás engedélyezett. Az ilyen körülmények között tenyésztett tyúk, kacsa, nyúl stb. biztosíthatja a család részére szükséges tojás- és húsellátás jelentős részét. Ráadásul ezek az állatok a szükséges takarmány mellett részben a háztartásból kikerülő szerves hulladékkal, például dinnyehéjjal, főtt kukoricacsutkával, főtt tészta maradékkal, főtt rizs maradékkal, uborkával, karalábéval, salátával, burgonyahéjjal is etethetők, így a hulladék gyorsan újrafelhasználható.

Az állatok tartásához megfelelően elkerített terület szükséges, amely gyorsan, egyszerűen és gazdaságosan megvalósítható. Kész megoldások mellett az otthoni maradék anyagok felhasználásához ajánlunk ötleteket illetve segédanyagokat, valamint megosztjuk saját tapasztalatainkat, ezek talán segítenek az állatfarm sikeres létrehozásában. Kertünket, farmunkat megfelelően védhetjük a vadhálók segítségével kisebb, nagyobb vadak, rágcsálók ellen. Háziállatainak, kedvenceinek pedig biztonságos, kényelmes karámot építhet, amihez minden szükséges alapanyagot megtalál nálunk.

Magyarországon a hatályban lévő szabályozás szerint nem korlátozhatják a mezőgazdasági állatok számát, de az állattartás körülményeit meghatározhatják. A települések önkormányzatai és a főváros egyes kerületeinek honlapján olvashatja az állattartás körülményeire vonatkozó egyéni rendeleteket.

Tipp: érdemes a Google keresőbe beírni a település, vagy kerület nevét és "a helyi állattartás" szabályai kulcsszavakat. 

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Facebook

Hírek

Leúgjabb híreink,újdonságaink.

tovább...

Kapcsolat

Keressen bizalommal a következő elérhetőségeken.

tovább...

Szállítás

Szállítással kapcsolatos információk.

tovább...
Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!